top of page

Coaching is vanuit het nu kijken naar de toekomst, met een doel. Je staande houden in een steeds sneller draaiende maatschappij vol verwachtingen is immers niet makkelijk. Coaching gaat over het vergroten van de mogelijkheden, maken van keuzes of omgaan met moeilijkheden die zich nu voordoen. Zaken uit het verleden die relevant zijn kunnen we hierbij betrekken, niks staat immers helemaal los van de rest. 

Coaching komt uit de sportwereld, de ‘coach’ is iemand die anderen begeleidt bij het behalen van hun doelen. Hoewel coaching op heel veel plekken en manieren wordt toegepast is de kern eigenlijk niet veranderd. 

 

 

In mijn coaching zie ik jou als geheel en kijken we verder dan je hulpvraag. Ik geloof dat iedereen zelf alles in huis heeft om te komen waar ze willen zijn. Het kan dat je de kwaliteiten die je nodig hebt op dit moment niet goed kan aanspreken, daar kan ik je mee helpen.

Coaching bij mij

In onze sessies zal er veel reflectie plaatsvinden.

Ik leg je uit wat we doen en waarom we dat doen.

Dat doe ik zodat je aan het einde van een sessie of traject je niet alleen beter voelt maar ook zelf in staat bent om problemen te definiëren, doelen te stellen en methodes toe te passen. Zo vergroten we je zelf-helende vermogen. 

Voor coaching kiezen betekent dat je ergens tegenaan loopt waar je hulp bij wil. Om hulp vragen is niet makkelijk. Daar heb je moed voor nodig die je alleen zelf kan opbrengen. Als je die moed hebt gevonden heb je de grootste stap al gezet.

“Ook al ken je alle stappen uit je hoofd je moet stappen uit je hoofd.”

Deze zin hoorde ik in een nummer van Fresku. De zin sprak mij aan omdat ik mijzelf er in herken, ik vind het regelmatig nog moeilijk om uit mijn hoofd te stappen. Toch heb ik veel manieren ontdekt waarop dat heel goed kan en we zullen ook tijdens de coaching sessies uit de piekerfabriek stappen. 

Groeien gaat gepaard met groeipijn, dat zullen we in de coaching tegenkomen. Zoals de worsteling die een vogel moet doorstaan om uit het ei te breken. We bouwen allemaal wel eens een schil om ons heen. Als je eenmaal uit de schil breekt zal je zien dat er een enorme wereld te ontdekken is. 

 

Een leercurve kan je toepassen op iets wat je moeilijk vindt maar ook op iets wat je makkelijk vindt, zo blijf je groeien. 

In mijn coaching hanteer ik een aantal kernwaarden

 

  • Veiligheid: je voelt je veilig zodat je kwetsbaar durft te zijn

  • Transparantie: ik vertel je wat we doen en waarom we dat doen, ik vertel je ook wat ik voel

  • Doelgericht: we werken naar een helder doel wat we beiden kennen

  • Concreet: niet zweverig, vaag, of vol holle woorden

  • Praktisch: je hebt er direct en blijvend wat aan

Verloop van een sessie

Er is geen standaard verloop van een sessie. In ieder geval zullen we in de eerste sessie kennis maken. Je context is belangrijk en het vertellen van je verhaal is op zichzelf vaak al helend. We werken naar een duidelijk doel en volgen een plan. Dat plan maak ik samen met jou en we bespreken aan het begin van elke sessie hoe dat er voor staat. Natuurlijk wijzigen wij het plan wanneer dat nodig is. 

 

Voorbeeld

Je kan bijvoorbeeld merken dat je veel stress hebt op je werk. Stel je voor dat we ontdekken dat je perfectionistisch bent en hoge eisen stelt aan je werk. Dan moeten we eerst onderzoeken of dit inderdaad tot werkstress leidt, of het de enige factor is en of je hierin wil veranderen. Er is meestal niet één verklaring maar het helpt wel als we een duidelijk kader maken.

 

We zullen in gesprek het probleem uitdiepen en onderzoeken wat er onder ligt. Wellicht komt dit deel van je gedrag uit je familie systeem, uit een conclusie die je hebt getrokken of door iets wat je hebt meegemaakt. We brengen het hele verhaal in beeld en kiezen een nieuwe manier om er naar te kijken. We kunnen een herbesluit nemen, het ‘deel van jezelf’ wat in de weg zit transformeren in een behulpzamer deel of een manier vinden om er mee om te gaan zodat je de gestelde doelen kan behalen. 

Coaching Methodieken

De methodieken en technieken die ik gebruik in de sessies zijn ondersteunend aan jouw doel. 

Omdat iedereen anders is passen we de methodieken toe in jouw context. Ze zijn dus geen onpersoonlijk 'medicijn' maar een hulpmiddel in je eigen proces.

Volg de links hiernaast en lees er meer over.

tarieven en locatie

Betaal jij?

 €75,- per sessie excl. BTW 

Betaalt je werkgever?

 €95,- per sessie excl. BTW 

Tarieven

Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur

 *Per keer dat wij elkaar zien doneer ik €2,50 aan "Trees for all"             waardoor er na elke 2 sessies een boom geplant wordt!

 *Ben jij, om welke reden dan ook, niet in staat het volledige tarief te betalen maar wil je wel met mij aan de slag? neem dan contact op

Gratis kennsmakingsgesprek

Ik maak graag vrijblijvend kennis met je, dat kan telefonisch of op locatie.

Locatie

Je bent welkom in Apeldoorn op:

Spadelaan 17

7331 AK Apeldoorn

 *heb jij een andere locatie in gedachten? laat het weten en we kijken naar de mogelijkheden.

Spadelaan 17-2.jpeg

Aangesloten bij:

GAT - Wkkgz geschillencommissie voor alternatieve therapeuten

BAT - Beroeps- en aansprakelijkheidsverzekering aanvullende therapeuten

GATVirtueelschild.jpg
bat-logo_10.png
Verloop van een sessie
methoden
kosten en locaties
contact
Coaching bij mij
bottom of page